بلاگ

نوآوری های صنعت موبایل

صنعت موبایل

10 نوآوری مهم که انتظار داریم در صنعت موبایل رخ دهد

تولید کنندگان اسمارت فون همچون هنرمندانی چیره دست، تا کنون با اشارات و … ما را از عزم خود برای غافل گیر کردن کاربران و مشتریان با فناوری های پیشرو و مترقی در سال آینده باخبر ساخته اند. گزارش های فصلی، گواهی های ثبت اختراع و پیش بینی های کارشناسانه همه و همه از سالی فراموش نشدنی حکایت دارند.

برای اطلاع از مهمترین پیش بینی های کارشناسانه پیرامون جذاب ترین تحولات صنعت موبایل در سال 2016 در ادامه مطلب با شهر سخت افزار همراه باشید.

1. تعداد کاربران تلفن های هوشمند از مرز 2 میلیارد نفر خواهد گذشت

طبق تحقیقات انجام شده توسط eMarketer در سال آینده تعداد کاربران تلفن های همراه در سراسر دنیا از 2 میلیارد نفر خواهد گذشت. در حالی که تا پایان 2015 بیش از 1.9 میلیارد نفر در سراسر دنیا از اسمارت فون استفاده می کنند، پیش بینی می شود این عدد تا پایان 2016 از مرز 2.2 میلیارد نفر بگذرد. گوشی های ارزان قیمت اندرویدی و احتمالا مبتنی بر ویندوز نفوذ خود را هر ه بیشتر در بازار ادامه داده و صنایع مختلفی همچون ساخت و تولید اسمارت فون، تولید اپلیکیشن و بازاریابی  با چالش های مختلفی برای همگام شدن با این رشد روز افزون رو برو خواهد شد.

2. تلفن های تاشو این صنعت را به عرصه جدیدی وارد خواهند کرد

هنگامی که از طراحی های شگفت انگیز صحبت می شود می توان به بزرگان کره ای اعتماد کرد. سامسونگ و ال جی به خوبی می دانند برای خیره کردن چشمان خریدار چه کنند. ال جی پیش از این مدارکی در مورد عرضه گوشی تاشو ارائه کرده بود اما سامسونگ در این راه حتی تا ثبت اختراع نیز پیش رفته و رندرهای مفهومی از اسمارت فونی که تا کنون مشابه آن دیده نشده و قابلیت تاشدن بر روی خود را داراست عرضه کرده است. این فناوری ها در ادامه پیشرفت های صورت گرفته توسط LG G Flex 2 و گلکسی S6 Edge سامسونگ است که در سال جاری رخ داد. حقیقت این است که در مورد اینکه تولید کنندگان ممکن است پس از دستیابی به نمایشگرهای انعطاف پذیر OLED به چه نوآوری هایی دست بزنند نمی توان چیزی گفت.

IDC مدعی شده است که طی 2016 و سال های آتی آن بیش از 30% از فروشندگان و تولیدکنندگان حوزه IT به شکل کنونی در این عرصه نخواهند بود و یا به کلی از بازار محو شده یا با دیگران تلفیق می شوند. این یعنی یک سوم از تولید کنندگانی که هم اکنون برای تصاحب سهمی از بازار می جنگند.

3. تولیدکنندگان حاشیه نشین صنعت موبایل بیش از پیش دست و پا خواهند زد و محو خواهند شد

در مقایسه ای که Phone Arena درباره جمع بندی عملکرد تولیدکنندگان در سال 2015 داشت، این واقعیت آشکار شد که به جز اپل، سامسونگ و تعداد معدودی از تولیدکنندگان چینی، عملکرد باقی تولیدکنندگان صنعت تلفن همراه با زیان دهی همراه بوده و رشد مالی آن ها منفی است. خصوصا LG، سونی، بلک بری و HTC هم اکنون در شرایط بسیار بدی به سر می برند. هم چنان که تحلیل ها نیز تغییر قابل توجهی در توازن قدرت در چند سل آینده را نشان نمی دهند می توان انتظار این را داشت که کمپانی های حاشیه نشین صنعت موبایل در 2016 بیش از پیش تحلیل بروند.

4. نمایشگرهای 4K به بخش لاینفک گوشی های پرچم دار تبدیل می شوند

نمایشگرهای با تفکیک پذیری 4K مدت هاست وارد بازار شده اند و صنعت اسمارت فون نیز از قافله جا نمانده است. سونی Xperia Z5 premium می تواند محتوای با تفکیک 4K را پیکسل به پیکسل بازتولید کند در حالی که تفکیک پذیری آن بر روی مقدار استاندارد و معقول 1080p برای صارف روزانه قفل شده است. سایر تولیدکنندگان نیز نمی توانند برای دستیابی به این فناوری وقت تلف کنند بنابر این به احتمال قریب به یقین در سال 2016 عرضه اولین گوشی ها و تبلت های 4K را از برندهایی همچون سامسونگ، Xiaomi، ال جی و سایر تولیدکنندگان موفق شاهد خواهیم بود. با توجه به اینکه فناوری نمایشگر و همچنین بازوی پردازشی لازم برای راه اندازی چنین نمایشگرهایی در مراحل پایانی فرآیند ساخت قرار دارند پیش بینی می شود موج اصلی عرضه اسمارت فون های 4K را در نیمه دوم سال آینده شاهد باشیم.

5. اسکن عنبیه چشم از فیلم های علمی تخیلی به دست مصرف کنندگان می رسد

اگر تا کنون تصور می کردید تامین امنیت دستگاه های موبایل آتی نیز از راه رمز عبور و اسکن اثر انگشت انجام خواهد شد بهتر است بدانید که فناوری جالب توجه دیگری نیز در راه است. حسگرهای بیومتریک پدیده بزرگ و جذاب بعدی در صنعت امنیت موبایل خواهند بود و با وجود اسمارت فون های رده بالای اخیر که تکیه زیادی بر حسگرهای اثر انگشت دارند، مایکروسافت پیش از این با قابلیت Windows Hello در گوشی های لومیا گام بزرگی در جهت پیشرفت فناوری شناسایی الگوی عنبه چشم برداشته است.

فناوری مورد نیاز برای گسترش شناسایی الگوی عنبیه چشم به لطف کوچک شدن اندازه دوربین های مادون قرمز و پیشرفت های حاصل شده در توان محاسباتی دستگاه های موبایل، دیگر فقط به فیلم های علمی تخیلی تعلق ندارد. البته این به معنی خداحافظی با حسگرهای اثر انگشت نیست و صرفا می توان گفت حسگرهای عنبه چشم می توانند به همان اندازه قوی و سهل الوصول باشند.

6. شارژ بسیار سریع باتری

پیش از این برخی گوشی های موجود در بازار قابلیت شارژ سریع خود را به رخ کشیده اند اما تولیدکنندگان تا زمانی که نتوانند باتری لیتیم-یون شما را زودتر از آنچه تصور می کنید شارژ کنند دست از تلاش در این راه بر نخواهند داشت.

بنا بر گزارش ها کمپانی بزرگ چینی هواوی، باتری خاصی ساخته است که 10 برابر سریع تر از باتری های عادی موجود در گوشی های کنونی شارژ می شود. این باتری 600mAh که برای ادوات پوشیدنی بسایر مناسب به نظر می رسد، تنها ظرف 2 دقیقه تا 68% شارژ می شود که در مقابل 2% شارژ باتری های کنونی در مدت زمان مشابه بسیار قابل توجه است.

7. دستیارهای موبایل قوی تر، باهوش تر و خطرناک می شوند!

زمانی دستیارهای شخصی موبایل عادت داشتند به تعدادی دستور صوتی سرراست پااسخ دهند و وظایفی ساده را نیز انجام دهند. به مادر زنگ بزن، ایمیل مرا باز کن، یادداشت ها را باز کن و …. امروزه Google Now و Apple Siri  و کورتانای مایکروسافت می توانند هرگونه محتوای اطلاعاتی مرتبط با نیاز شما را در اختیارتان قرار دهند. دستیارهای موبایل می توانند بر اساس الگوهای مصرفی شما اطلاعات با معنی را جمع آوری و تولید کرده و کارهایی همچون افزودن رخدادهای ذکر شده در مکالمات به تقویم، دعوت همه دوستانتان به یک میهمانی و … را انجام دهند.

انتظار می رود گوگل، اپل و مایکروسافت هر سه دستیار های موبایل خود را بیش از پیش گسترش دهند و با رشد علومی همچون بینایی ماشین (machine learning) و هوش مصنوعی کیفیت خدمات اراه شده توسط این دستیارها نیز افزایش یابد. علاوه بر این با افزایش نمایی توان محاسباتی، کاربران نیز با استفاده بیشتر از این سامانه ها داده های بیشتری برای تحلیل در اختیار خواهند گذاشت.

8. سیستم های پرداخت موبایل گسترش خواهند یافت

از زمانی که اپل سیستم پرداخت مبتنی بر اثر انشگت خود یعنی Apple Pay را راه اندازی کرد، رقبایی از سرزمین اندروید برای مقابله به مصاف آن برخواسته اند. ساموسنگ دومین کمپانی بود که با راه اندازی Samsung Pay حضور خود را در این عرصه اعلام کرد. سپس گوگل امنیت مبتنی بر اثر انگشت و واسط پرداخت خود را بر روی Android marshallow پیاده سازی کرد که راه را برای سایر علاقه مندان به راه اندازی سیستم پرداخت اختصاصی باز کرد.

با رشد هر چه بیشتر پرداخت های موبایلی در سال آینده طبیعی به نظر می رسد که منتظر معرفی سامانه های پرداخت اختصاصی بیشتری از سوی سایر تولیدکننگان باشیم. همچنین صنعت صورت حساب های بی سیم نیز در حال گسترش انفجار گونه است و به نظر می رسد زمان آن رسیده است که فروشنده ها دهان خود را ببندند و پول خود را از تلفن هایمان برداشت کنند!

USB .9نوع c سایر استانداردهای USB را منسوخ می کند

آخرین نوع درگاه USB نوع C اخیرا بر روی دستگاه های موبایل مشاهده شده است. اما حدس زده میشود این واسط ارتباطی سال آینده با بلوغ به اوج محبوبیت و کاربرد دست یابد. این درگاه که از نرخ تبادل اطلاعات بسیاری بلایی سود می برد ممکن است در نهایت به جایگزینی برای USB OTG، کابل های USB میکرو و مینی و حتی شارژ و اتصال به نمایشگرها تبدیل شود.

10. اندروید در مقام پرکاربردترین سیستم عامل موبایل و چارچوب IoT در دنیا باقی خواهد ماند

طبق نتایج پژوهش های انجام شده توسط IDC اندروید تا 5 سال آینده جایگاه خود را به عنوان پرکاربرد ترین پلتفرم دستگاه های موبایل در اختیار خواهد داشت که بیش از همه ناشی از فروش محصولات سامسونگ خواهد بود. سیستم عامل گوگل عزم خود را برای حفظ برتری اش جزم کرده است. iOS نیز همکاری بیشتری از سوی اپراتورهای موبایل دریافت خواهد کرد. همچنین ویندوز و بلک بری نیز برای جذب مشتریان بیشتر تغییرات زیربنایی را در دستور کار قرار خواهند داد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *